Kleine, veilige school 

Wellant vmbo Montfoort is een kleine en veilige school met ongeveer 750 leerlingen. Je voelt je er snel op je gemak. Onze docenten kennen alle leerlingen. En de leerlingen kennen alle docenten. Dat geeft een vertrouwd gevoel. 

 

Begeleiding

Je eerste aanspreekpunt is altijd je mentor. Hij of zij kent jou goed en je kunt bij je mentor met alles terecht. Maar soms heb je een beetje extra begeleiding of hulp nodig. Dat kan zijn omdat je dyslectisch bent, je niet lekker in je vel zit of omdat je last hebt van faalangst. Gelukkig doen we er alles aan om jou te helpen. Bijvoorbeeld door gesprekken met je te voeren of je een training te laten volgen. Als je dyslexie hebt, dan kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld extra tijd krijgen voor het maken van toetsen. Ook leer je op welke manieren je de iPad als hulpmiddel kan gebruiken.

 

Zorgadviesteam 

Als je hulp nodig hebt bij problemen, dan kun je via de mentor of vertrouwenspersoon hulp krijgen. Daarnaast hebben wij een team van deskundige mensen, het zogenaamde Zorgadviesteam. Zij kunnen je verder helpen. In veel gevallen is er extra hulp beschikbaar. Op onze school werken verschillende mensen die veel ervaring hebben met het geven van extra hulp en / of ondersteuning, bijvoorbeeld bij problemen met lezen of schrijven. 

 

Dyslexie 

Heb je moeite met lezen of schrijven? Dan heb je misschien dyslexie. Er zijn speciale testen om dit te onderzoeken. Als dyslexie is vastgesteld, is dat vaak al op de basisschool ontdekt. Voor ons is het belangrijk om te weten of je dyslexie hebt, want dan kunnen we je beter helpen en er extra op letten bij je schoolwerk, huiswerk, toetsen en zelfs je examen. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd, een tekst met een groot lettertype of de tekst via een koptelefoon. Onze remedial teacher bepaalt samen met jou wat voor jou de beste ondersteuning is. 

 

Leerwegondersteuning (lwoo) 

Heb je moeite met leren in het algemeen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor leerwegondersteuning. Hiervoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Als die voorwaarden zijn vastgesteld, kun je extra ondersteuning krijgen in één van de leerwegen. Leerwegondersteuning kun je op verschillende manieren aangeboden krijgen 

 

Faalangst

De meeste leerlingen zijn na een tijdje wel gewend aan een nieuwe situatie. Maar het kan zijn dat je jezelf erg druk blijft maken. Bijvoorbeeld bij een proefwerk, een spreekbeurt, of het stellen van een vraag in de les aan de docent. Dan heb je misschien last van faalangst. Helemaal niet erg, want we hebben speciale trainingen die je helpen daarmee om te gaan. 

 

Veiligheid in en om de school 

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Daarom nemen we maatregelen tegen agressie, geweld, seksuele intimidatie en discriminatie. Maar we willen ook dat je daar zelf aan meewerkt. Zo blijft het voor iedereen prettig.  

We zorgen dat de gebouwen en de materialen waarmee je werkt aan strenge veiligheidseisen voldoen, zodat er met jou en je spullen vrijwel niets kan gebeuren. Voor je persoonlijke spullen, zoals de schooltas en mobieltje, hebben we een kluisje waarin je alles veilig op kunt bergen. Ook hangen er op een aantal belangrijke punten in school camera's, om alles in de gaten te houden.