Bij ons kun je examen doen in de volgende leerwegen:

Gemengde leerweg (GL) 

Als je graag leert en dit wilt combineren met praktijk is de gemengde leerweg iets voor jou. Het niveau is hetzelfde als dat van de theoretische leerweg (TL). Je doet examen in vijf theoretische vakken en in plaats van een zesde theorievak heeft de gemengde leerweg een extra groen praktijkvak. 

Het is mogelijk om examen te doen in een extra theorievak. Dan moet je natuurlijk wel goede cijfers halen en het gaat altijd in overleg met school. Je diploma kan dan na het examen omgezet worden in het vmbo-diploma theoretische leerweg.

 

Maatwerk-traject

Op ons vmbo kun je een maatwerk-traject volgen. Leerlingen die de gemengde leerweg volgen kunnen een extra examenvak kiezen. Bij voldoende examen resultaat kan het gemengde leerweg diploma omgezet worden naar een diploma van de theoretische leerweg. 

Ook leerlingen die de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg volgen kunnen één of meerdere vakken op een hoger niveau afronden.

 

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) 

Als je liever in de praktijk bezig bent en het niet erg vindt om ook uit boeken te leren is de KB-richting geschikt voor jou. 

Basisberoepsgerichte leerweg (BB) 

Een beetje theorie, want zonder theorie geen diploma, maar liever leer je door te doen. 

 

Advies leerwegen

Als je van de basisschool een dubbel advies krijgt dan word je op het hoogste advies geplaatst.