Kleine, veilige school

Wellant vmbo Westvliet is een kleine en veilige school. We hebben ongeveer 520 leerlingen. Je voelt je er snel op je gemak. Onze docenten kennen alle leerlingen. En de leerlingen kennen alle docenten. Dat geeft een vertrouwd gevoel.

Begeleiding

Er zijn verschillende mensen op school die je begeleiden bij jouw ontwikkeling. Naast docenten en mentoren is het soms prettig om je vragen te stellen aan onze decaan. Binnen deze begeleiding worden er met de ouder/verzorger, leerling en de mentor meerdere driehoeks gesprekken gevoerd.

 

Als je extra begeleiding nodig hebt, dan hebben we een Ondersteuningsteam, dat je door kan verwijzen naar specialisten die jou extra hulp kunnen bieden. Zo bieden wij Toppertraining aan voor leerlingen met faalangst en in het vierde jaar kun je een examenvrees training volgen. Mocht je problemen hebben waar je zelf niet uitkomt, dan kun je altijd terecht bij je mentor. 

 

Meer informatie over begeleiding is te lezen in ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

 

Lwoo

Bij Wellant vmbo bieden we leerwegondersteunend onderwijs aan. Bijvoorbeeld als je extra ondersteuning nodig hebt om een diploma te halen. lwoo-leerlingen zitten vaak in kleinere klassen. Afhankelijk van testgegevens krijgen leerlingen wél of geen lwoo-indicatie. De docent van de basisschool kan hierin adviseren.Dyslexie

Heb je moeite met lezen of schrijven? Dan heb je misschien dyslexie. Er zijn speciale testen om dit te onderzoeken. Als dyslexie is vastgesteld, is dat vaak al op de basisschool ontdekt. Voor ons is het belangrijk om te weten of je dyslexie hebt, want dan kunnen we je beter helpen en er extra op letten bij je schoolwerk, huiswerk, toetsen en zelfs je examen. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd, een tekst met een groot lettertype of de tekst via een koptelefoon. Wij bepalen samen met jou wat voor jou de beste ondersteuning is.

Faalangst

De meeste leerlingen zijn na een tijdje wel gewend aan een nieuwe situatie. Maar het kan zijn dat je jezelf erg druk blijft maken. Bijvoorbeeld bij een proefwerk, een spreekbeurt, of het stellen van een vraag in de les aan de docent. Dan heb je misschien last van faalangst. Helemaal niet erg, want we hebben speciale trainingen die je helpen daarmee om te gaan.

Veiligheid in en om de school

We vinden het belangrijk dat jij te thuis voelt. Dit doen we onder andere door je te beschermen tegen agressie, geweld, seksuele intimidatie en discriminatie. En daar moet jij ook aan meewerken. Dat is prettig voor jou, maar ook voor anderen.

 

We zorgen ook dat de gebouwen en de materialen waarmee je werkt aan strenge veiligheidseisen voldoen, zodat er met jou en je spullen vrijwel niets kan gebeuren. Voor je persoonlijke spullen, zoals de schooltas en mobieltje, hebben we een kluisje waarin je alles veilig op kunt bergen. Ook hangen er op een aantal belangrijke punten in school camera's, om alles in de gaten te houden.