Kennismaking

Voor de zomervakantie wordt een kennismakingsmiddag georganiseerd voor de nieuwe eerste klas leerlingen. Op deze manier maak je kennis met elkaar en met jouw nieuwe school. Op dezelfde dag (‘s avonds) komen ook de ouders kennismaken met de school en de mentor.

 

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje spannend. Gelukkig heb je jouw mentor al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. In de mentor-les leer je hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo Westvliet. 

 

Schoolkamp

Aan het begin van de eerste klas gaan alle eersteklassers op kamp. Hier doe je allerlei leuke en sportieve dingen en maak je leuke uitstapjes. 

 

Kennismakingsavond

Aan het begin van het schooljaar worden je ouders uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe mentor. Samen met jou en de mentor voeren jullie een driehoeks gesprek dat je hebt voorbereidt in de mentorles.

 

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda.

Leren met de iPad

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.

Indeling van de klassen 

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je instroomniveau. Als het instroomniveau bij meerdere leerlingen hetzelfde is, wordt er gekeken naar je woonplaats.  

Mentoruur

Iedere klas heeft één keer per week een mentoruur. In dit uur wordt door de mentor gekeken hoe de leerling de daaraan voorafgaande week heeft gewerkt aan de hand van de huiswerkagenda in Traject Planner. School-/ huiswerk dat een leerling nog niet af heeft, wordt tijdens dit uur alsnog gemaakt. Een ideale gelegenheid voor leerlingen om vragen te stellen.

 

Magister

Na de zomer van 2020 stappen wij over van Trajectplanner naar Magister. Magister maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken. Als je huiswerk krijgt, zet je docent dit ook in Magister. Zo kan je thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Ook je toetsresultaten worden in de planner gezet, zodat je ouders jouw resultaten kunnen volgen.