De schoolse vakken

Net als op andere scholen krijg je bij ons vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, NASK (natuur- en scheikunde), biologie, mens en maatschappij en Duits (alleen bij KB en GL). Neem hier alvast een kijkje bij wiskunde, de talen, mens en maatschappij, biologie, de creatieve vakken en sport!

Praktijkvakken

Leren door doen. In de eerste en tweede klas volg je praktijklessen. Deze lessen hebben allemaal te maken met groen. De lessen zijn opgedeeld in blokken van meerdere weken en wisselen per periode, zodat je steeds iets anders doet. Samenwerken staat centraal tijdens deze lessen. Klik hier voor de video over onze praktijkvakken. 

 

Pluslessen

Westvliet is een brede buurtschool. Voor leerlingen in het eerste en tweede leerjaar bieden wij - buiten het reguliere rooster om - lessen aan in sport+, muziek+ of techniek+. Hier zijn géén extra kosten aan verbonden. Klik hier voor de video!


Onderbouw

In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. Vanaf leerjaar 1 kijken we hoe jij het beste leert, welke thema’s het beste bij jou passen en hoe zelfstandig je bent. Zodat je op jouw niveau alle kerndoelen van de onderbouw haalt.
 

Bovenbouw

Hier bereid je je voor op het mbo en volg je het examenprogramma. De school plaatst je in de leerweg die past bij de manier waarop jij het beste leert. Meer praktijk of meer theorie. Afhankelijk van de gekozen leerweg doe je examen in een aantal algemene vakken en jouw vakkenkeuze uit het profiel Groen. Volg je de GL of TL/mavo, dan maak je ook een sectorwerkstuk.

Profiel Groen

Je doet straks examen in het profiel Groen. In het vernieuwde examenprogramma kun je straks kiezen uit een aantal keuzevakken. Vier vakken moet je verplicht afronden. Doordat je kunt kiezen uit verschillende vakken kun je onderzoeken welke opleiding of beroep het best bij je past. Soms is dat kiezen best lastig. Dan helpen we daarbij. Die begeleiding noemen we LOB, loopbaanoriëntatie en -begeleiding. De keuzevakken die wij bieden zijn: tuinontwerp en aanleg, groene machinepark, bloemwerk, houden van dieren en voeding, hoe maak je het? Zo ontdek jij wat je met Groen allemaal kunt gaan doen.