Bij Wellant vmbo leer je uit boeken, van en met elkaar maar ook digitaal. Want door inzet van digitale middelen willen we ervoor zorgen dat je talent kan groeien en bloeien.

'Niemand is standaard en als je ieder kind op zijn eigen kunnen en niveau kan helpen, graag!' 

Bij Wellant vmbo kun je groeien in de vakken waar je goed in bent en krijgt extra hulp en begeleiding bij de vakken die je moeilijk vindt. Als het gemakkelijk gaat, werk je vooruit of je oefent juist nog even wat extra. Elke les is zoveel mogelijk afgestemd op jouw mogelijkheden. Een iPad, digitaal lesmateriaal en apps helpen jou en je docent hierbij. De docent ziet direct welke vragen goed en niet goed zijn beantwoord. Zo weet jouw docent waar jij goed in bent en waar je wat extra aandacht bij nodig hebt. Begeleiding van je docent blijft belangrijk. 

 

'Belangrijk dat kinderen worden voorbereid op de toekomst.'

Buiten de school wordt veel gewerkt met laptops en tablets en daarom vindt Wellantcollege het belangrijk dat jij dat ook leert. Daarnaast krijg je met een iPad toegang tot verschillende apps en games die speciaal voor het onderwijs ontwikkeld zijn. Zo leer je spelenderwijs. 

 

'Super, dat is echt van nu.'

Wist je dat jouw beroep nu misschien nog niet eens bestaat? Hier op school vinden we het belangrijk dat we je voorbereiden op jouw toekomst en je leren wat je daarvoor nodig hebt. Door het gebruik van de iPad leer je bijvoorbeeld hoe de digitale wereld werkt, hoe je met elkaar op een digitale manier samenwerkt en met elkaar communiceert. Ook hebben we aandacht voor hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de iPad, het internet en de digitale wereld. 

 

Ipad

Wellant kiest voor de iPad. Deze tablet is stevig en heeft een lange levensduur. Hij weegt niet veel en is makkelijk mee te nemen naar school en weer naar huis. En Wellant heeft al goede ervaring opgedaan met de iPad. Daarom weten we dat leren leuk en beter wordt met een iPad. De iPad wordt jouw eigendom, maar Wellantcollege betaalt een deel van de kosten van de aanschaf. De kosten voor aanschaf vallen onder de vrijwillige ouderbijdrage. 

Zo doen we dat bij Wellant!