Groen denken en doen

Dat is wat je bij Wellant vmbo kunt leren. Groen zit in onze natuur. Want Wellant vmbo heeft scholen waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Want dat is belangrijk in de wereld waarin onze leerlingen opgroeien. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om ons heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld waarin wij onze leerlingen graag een steentje laten bijdragen.  

 

Bij Wellant vmbo vinden we het belangrijk dat onze leerlingen leren over duurzaamheid. Wat betekent duurzaamheid voor onze leerlingen nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Veel van onze scholen doen bijvoorbeeld mee aan de warme truiendag. Zo maken we duurzaamheid ook leuk en leerzaam. 

 

Groen heeft de toekomst 

Veel van de activiteiten van Wellant vmbo hebben een directe verbinding met duurzaamheid en groen denken en doen. Maar ook maatschappelijk en economisch zien we hierin ontwikkelingen. Er is echt een beweging op gang gekomen die de natuur weer ruimte geeft en die duurzaamheid voorop stelt. We zien dat we ‘groen’ hard nodig hebben. Er wordt met nieuwe ogen gekeken naar groen en water in stedelijke en landelijke omgeving. Maar ook juist vanuit de samenleving zelf, ontstaan talloze nieuwe initiatieven. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Ook de overheid en het bedrijfsleven doen daar in mee. Van subsidies voor elektrische auto’s en zonnepanelen, van regeringen die grote groene investeringen plannen, tot de moestuintjes van Albert Heijn en compleet nieuwe groene supermarktketens als Marqt. Groene internationale eerlijke initiatieven als Tony’s Chocolonely duiken succesvol op. Daken van flats worden mooie tuinen met restaurantjes en kantoren krijgen groene muren vol. 

 

Dat alles levert een totaal nieuwe economie op. Met volop nieuwe kansen en mogelijkheden voor onze vmbo-leerlingen.