Kookklas 

Hou jij van koken, bakken en braden. Kom dan naar onze Kookklas. Je volgt alle schoolse vakken net als je klasgenoten en daarnaast heb je een dagdeel Kookklas. Je leert waarom het belangrijk is goed en gezond te eten en waar ons voedsel vandaan komt. Natuurlijk ga je ook aan de slag met het bereiden van voeding. 

Kookklas Wellant vmbo

Paardenklas 

Zijn paarden je lust en je leven? Wil je meer over ze te weten komen? En wil je paardrijden en paarden verzorgen? Dan zit je goed bij de Paardenklas. Je volgt alle schoolse vakken en hebt daarnaast een dagdeel Paardenklas. Je krijgt rijles van een deskundig instructeur en leert alles over Paarden. Van voeding tot verzorging. 

Paardenklas Wellant vmbo

Businessklas 

Zou je een winkel willen hebben? Een eigen bedrijf? Wil je ‘ondernemen’? Dan is de Businessklas iets voor jou! Hier leer je organiseren, presenteren en zelfs een businessplan schrijven. En hoe je die talenten in kunt zetten voor je eigen mini-onderneming op school.  Zoals een kerstmarkt waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Zo ontdek je snel waar je goed in bent.  

Tecklas 

Wil je weten hoe allerlei apparaten werken, wil je verschillende ‘werkstukken’ maken, zoals bijvoorbeeld een windgong of een robot? Dan is de Tecklas iets voor jou. Elke week volg je drie uur praktijk afgewisseld met theorie. Er is ook aandacht voor thema’s als klimaat en duurzaamheid in relatie tot techniek. Want dat heeft de toekomst! 

 

Tecklas Wellant vmbo

Kunstklas

In de Kunstklas leer je veel over kleuren, vormen en technieken. Ook leer je werken met hout, rubber en vele andere materialen. Het liefst zo natuurlijk mogelijk. De natuur is je inspiratiebron. Maar je bent vooral bezig met het maken van mooie kunstwerken. Deze kunstwerken tonen we op verschillende locaties, denk aan een echte Galerie of op een festival.