Als grootste groene onderwijsorganisatie van de Randstad leren we niet alleen onze vmbo-leerlingen en mbo-studenten bewust duurzame keuzes te maken, dat geldt ook voor onze docenten en medewerkers.

Als leraar in opleiding kun jij je in alle opzichten duurzaam ontwikkelen.Tijdens je studie is het zelf doen en daarop reflecteren met je werkplekbegeleider, schoolopleider en mede studenten. Leren van en met elkaar.

Het uitwisselen met andere studenten is echt een meerwaarde

Kenmerken van een stageplaats bij Wellant vmbo

In een duurzame, groene leeromgeving word je opgeleid tot een volwaardig docent. Naast alle reguliere vakken, volgen leerlingen ook tal van themaklassen als de Businessklas (voor jonge ondernemers), Kookklas en Tec klas (techniek). Je maakt kennis met het mentoraat, door er zelf een deel van voor je rekening te nemen, en je krijgt alle kans om het vmbo en jezelf als docent te ontdekken. De variatie binnen het mentoraat (pedagogische zorg, loopbaanontwikkeling, ouderbetrokkenheid, samenwerken met collega's) zorgt daarvoor. 

 

Werkplekleren

Je ontdekt bij ons het groene onderwijs zoals het is. Alle facetten van het werken op een groene vmbo-school komen voorbij. De pedagogische kant en de beroepsgerichte programma's. Ongeacht welk vak je geeft, je gaat je verdiepen in de praktijk waarvoor je de leerlingen opleidt en het mooiste is dat je, waar mogelijk, hierop aansluit in je lessen. Je werkt met leerwerktaken en jouw werkplekbegeleider stimuleert jou om zelf te onderzoeken waar jouw kracht ligt.  

 

Onze scholen zijn kleinschalig. Dit zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt tussen je collega-docenten en de leerlingen en dat je de school snel kunt leren kennen. Bovendien zijn er ervaren schoolopleiders en werkplekbegeleiders dus kun je rekenen op goede begeleiding tijdens je stage! 

Er is altijd wel tijd en ruimte om mijn ideeën te uiten

Heb je interesse? Bekijk hier onze stageplaatsen of neem contact op met een schoolopleider op een van onze scholen.

Bekijk ook

Stageplaatsen

Wij bieden leerwerkplekken op elf verschillende vmbo-scholen voor studenten die een voltijd- of deeltijdopleiding volgen voor e...

Lees meer

Partners in opleidingstraject

Partners van de Wellantcollege opleidingsschool zijn: Aeres Hogeschool Wageningen, Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer

Onze vmbo scholen

Bekijk hier al onze vmbo scholen

Lees meer